Nieuws

Laatste nieuws
Hoera, 60 jaar! 

 
Openochtend
Wij kijken terug op een gezellige, leuke en druk bezochte openochtend!
Groep 1-2A geniet van het thema ''Bij mij thuis''!
Openochtend
Jullie komen toch zeker ook wel even een kijkje nemen? Zaterdag 4 november van 10:00 tot 12:00 uur, voor alle kinderen tot en met 4 jaar!
Afsluiting Kinderboekenweek
Wat een geslaagde afsluiting van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’ hebben we gehad. In een participatiebijeenkomst aan het begin van dit thema hebben kinderen van alle bouwen meegedacht over de invulling van de workshops. Dit alles werd verzorgd door Anneke Wijn van CC educatie. Ouders en geïnteresseerden werden door hun kinderen rondgeleid door onze expositie, museum en atelier. Door een kijkwijzer werd er gericht gekeken. Niet alleen waren er prachtige producten te zien, ook het doorlopen proces kon iedereen van begin tot einde bekijken.
De Kinderboekenweek is van start!
Woensdag 4 oktober hebben we de Kinderboekenweek samen met de kinderen feestelijk geopend. Aan het eind van de ochtend was er een druk bezochte boekenmarkt. De komende week gaan we werken rondom het thema 'bij mij thuis'. Onze leesconsulent Giselle geeft een aantal lessen en ook komt Anneke Wijn creatieve workshops geven aan onze groepen in het schoolatelier vanuit cultuur. Vrijdag 13 oktober zijn jullie vanaf 11.30 uur van harte welkom bij de 'bij mij thuis route' om te komen kijken naar wat we allemaal hebben gedaan in deze feestelijke en leerzame week. Hopelijk tot dan!
Boekenmarkt
Komen jullie ook? 
Fijne zomervakantie
Wij wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie!
Team Sint Martinusschool
Coole zomervakantie!
Onze ouderraad wenst alle leerlingen een coole zomervakantie toe.😎🍦
Peuter4daagse
Deze week hebben de peuters van ‘t Toverbosch, samen met leerlingen van groep 7 de peuter4daagse gelopen. Wat deden ze het goed!
Bezoek Maritiem Museum in Rotterdam
Groep 4 heeft dinsdag 23 mei een bezoek gebracht aan het Maritiem Museum in Rotterdam. Ze hebben daar de tentoonstelling zeemonsters bezocht. Hierbij hebben ze de werelden van zes waterwezens ontdekt. We namen het monster van Loch Ness onder de loep. Zijn zeemeerminnen lief of gemeen? Bestaat de mega-octopus Kraken? Is een reuzenkrab gevaarlijk voor mensen? En de grote vraag: Bestaan deze zeewezens echt of is het allemaal fantasie?
Regio finale
Dit fanatieke voetbalteam heeft woensdag 17 mei deelgenomen aan de regiofinale bij Seolto. Ze hebben enorm hard gestreden en hebben mede daardoor een mooie 3e prijs weten te bemachtigen.
 
Heel groep 7 is geslaagd voor het praktisch verkeersexamen!
Vrijdag 12 mei was weer het praktisch verkeersexamen voor groep 7. Ondanks dat ze het stiekem toch wel enorm spannend vonden, hebben ze allemaal laten zien dat ze goed hebben opgelet tijdens de lessen en zelf goed geoefend hebben.

Gefeliciteerd groep 7!
Martinustuin
Op zaterdag 29 april 2023 openden wethouder René Lazeroms en Corry van Broekhoven de Martinustuin. Enkele kinderen uit groep 6 hebben hard gewerkt aan het onthullingsdoek. Vindt u het niet mooi gemaakt?
Voorstelling thema water
Woensdag 17 mei is er een voorstelling opgevoerd door de kleuters en peuters in de theaterzaal van Agora. 

 
Koningsspelen 2023
Vrijdag 21 april vonden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Zoals gebruikelijk hebben wij hier ook aan deelgenomen.

De groepen 1 t/m 3 hebben gewerkt in het Koningsspelenboekje, spelletjes op het plein gedaan, de stormbaan beklommen en ze hebben een geweldig clinic gekregen van Majorettevereniging "The Fantasy Kids".

Groep 4 t/m 8 hebben op sportpark “De Molenberg” flink gesport. Ze hebben hier geslagbald, prestaties laten zien wat betreft de atletiekonderdelen en een wedstrijd op de stormbaan gedaan, maar ook hier kregen de kinderen 3 fantastische clinics van Dynamico, RSV en TV de Bocht!

Graag willen we iedereen bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie en sportieve dag!

Fijne meivakantie!
Ben jij ook zo benieuwd wat groep 7-8 in april gedaan heeft?
Bekijk dan snel de foto!
Bezoekje aan de supermarkt
Maandag 17 april hebben de groepen 1-2 een bezoekje gebracht aan de Plus in Rucphen. Dit uitje sluit goed aan bij ons thema “de supermarkt”. We mochten bij alle afdelingen even achter de schermen kijken. Heel erg bedankt voor dit super leuke en leerzame uitstapje!
Op zoek naar een fijne basisschool?
Wordt uw kind komend schooljaar vier jaar? Of al aan het kijken voor een basisschool? Wij gaan graag met u in gesprek! Een rondleiding hoort er natuurlijk bij. Kom met ons in contact door:

Telefoonnummer: 0165 34 80 55
Mail: infomartinus@borgesius.net

Graag tot ziens!
Vrolijk Pasen!
Donderdag 6 april hebben we op school de Paasviering gevierd, waarbij we eerst samen het Paasverhaal vanuit de zandtovenaar hebben bekeken. Vervolgens hebben we heerlijk op de leerpleinen gepicknickt en zijn we daarna creatief bezig geweest in de klassen. Al met al een geslaagde dag!
 
Schoolvoetbal
Woensdag 5 april vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer plaats bij RSV. De kinderen hebben een geweldige en sportieve middag gehad waar vele supporters van hebben genoten. Op naar het volgende toernooi ⚽️🤩
Verkeersproject groep 5-6
Afgelopen donderdag heeft groep 5-6 meegedaan aan het verkeersproject. We hebben geleerd om veilig over onze schouder te kijken en om onze hand uit te steken. Verder hebben we zelf onze fiets gecontroleerd. Wij kunnen weer veilig de straat op!
Bezoek aan carnavalsvereniging HIK
Gisteren hebben de kleuters een bezoek gebracht aan de bouwplaats van carnavalsvereniging HIK. Heel erg bedankt voor de super leuke rondleiding!
Thema ''de tandarts'' in de groepen 1-2
Bij het thema de tandarts in de groepen 1-2 hoort natuurlijk ook een bezoekje van de tandartsassistente. 🪥🦷
Voorleesontbijt 2023 in de groepen 1, 2 en 3.
Wat was het gezellig en speciaal, allemaal in pyjama naar school. Uiteraard met een gastvoorlezer en een heerlijk ontbijt in de klas!
Kwispellezen
Lizzy heeft de afgelopen periode mogen deelnemen aan het programma Kwispellezen, wat georganiseerd is door de bibliotheek. Tijdens dit programma mocht Lizzy samen met hulphond Tjalfie aan de slag met leesboeken. Dat was genieten!
Sint Martinusschool op Instagram
Volg ons nu ook op Instagram!