Nieuws

Laatste nieuws
Methode Atlantis in groep 4
Groep 4 is gestart met Atlantis. Dit is een methode voor begrijpend en technisch lezen. Het thema van blok 1 is: Op stap. Hierbij gaan de eerste lesweken over het openbaar vervoer en specifiek over de trein. Wij proberen hier in andere lessen bij aan te sluiten. Zo hebben wij een muziekles gehad over de trein. Hebben wij filmpjes gekeken over hoe een (stoom)trein werkt en krijgen wij nog een techniekles die ook aansluit bij het thema op stap.
De vakantie is weer voorbij....
Heel veel plezier op school!
Uitleg muziekinstrumenten NEO
Vandaag veel geleerd over muziekinstrumenten bij NEO.
Zo weten we nu dat een trommel eigenlijk de oudste telefoon in de wereld is.
Ook hebben we blaasinstrumenten mogen proberen en een tuba is echt heel zwaar.
Tenslotte hebben we nog een hele leuke quiz gedaan.
Onthulling van het Witte Anjerperk tijdens veteranendag
Op 24 juni jl. is, tijdens de veteranendag, het Witte Anjerperk onthuld. Onze groep 8 heeft ook een bijdrage geleverd.
Sponsoractie
De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig geweest met het verkopen en rondbrengen van doosjes bonbons. Wat hebben ze hun best gedaan!
Dankzij de inspanning van alle kinderen kunnen we 2000 euro overmaken naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar kinderen met kanker behandeld worden.
3e op NK Schoolhandbal!
Op zaterdag 11 juni mocht het St. Martinus team zich melden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal in Arnhem. Na winst op het gemeentetoernooi en de 1e plaats bij de regiofinale mocht dit gemengde team zich bewijzen op het NK. Dit team had zich al goed voorbereid met verschillende trainingen bij handbalvereniging Orion. Met een mix van handballers en enkele niet-handballers (maar zeker wel fanatieke sporters), bezielende coaches en een fanatieke groep supporters met spandoek reden ze zaterdagochtend vroeg naar Arnhem waar zij in een gezweldig sportcomplex (met 4 binnenvelden!) naast ruim 250 andere deelnemers mochten strijden om de titel.
Na een succesvolle poulefase, werd het lastiger in de kruisfinaleronde waarna dit team de dag mocht afsluiten met een wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Na een moeizame start van deze beslissende wedstrijd kwam de St Martinusschool uiteindelijk goed los van de tegenstander en behaalden zij een 3e op dit landelijk toernooi. Toppers!
 

Les over afval in groep 7/8
De gastles die we op 23 mei hadden ging over afval. Het was een leerzame les. Jolanda en Ronald van Rucphenschoon hadden het over grondstoffen, recycling en over zwerfafval. We hebben geleerd hoelang het duurt voordat afval vergaat en dat als we niet recyclen dat we geen grondstoffen meer hebben. Wij hadden tussendoor een quiz. Als je een vraag goed had, dan kreeg je een pen als beloning. Wij hadden ook nog een recycling test. Als je dan de testvraag goed had dan kreeg je ook een pen.  
 

Burgerschap in groep 7/8! 
De politie kwam bij groep 7/8 en groep 8 op vrijdag 20 mei. Het was een hele leerzame les, de politie heeft het gehad over sexting en cyberpesten, ook over je account goed beveiligen. Door moeilijke wachtwoorden te verzinnen beveilig je je account beter. Het is belangrijk om niet zomaar je wachtwoord te delen, ook niet aan je vrienden. Ook je account privé zetten is handig, zodat je alleen maar contact kunt hebben met bekenden. Ze hebben ook tips gegeven over hoe je cyberpesten kan voorkomen, bijvoorbeeld: nadenken voordat je iets post, account privé zetten en nadenken voordat je iemand accepteert om je te volgen. De politieagenten hebben het ook gehad over naaktfoto's delen, wat strafbaar kan zijn.  Een hoop goede tips!  
Onze kleuters bij boer Bas
Wat vonden ze het interessant en leuk! Varkens kijken van groot en heel klein, op de tractor en wandelen op het blotevoetenpad. Dankjewel boer Bas!
Koningsspelen groep 1-2-3
Het was een fantastische dag! We hebben gedanst op het plein, gegymd in Agora en spelletjes gespeeld op het plein! Een echte sportieve dag!
Schoolvoetbal 2022
Onze kids van groep 7 en 8 hebben meegedaan aan het schoolvoetbal! Voor de boys een mooie 3e en 4e plaats en voor de girls een 2e plaats! Toppers!
Op zoek naar een fijne basisschool?
Wordt uw kind dit jaar 4? Of al aan het kijken voor een basisschool? Wij gaan graag met u in gesprek! Een rondleiding hoort er natuurlijk bij. Kom met ons in contact door:
Telefoonnummer: 0165 34 80 55
Mail: infomartinus@borgesius.net
Graag tot ziens!
Kunstproject groep 4/5
Omdat we bezig zijn met het kunstproject: vertakt en geworteld, heeft groep 4/5 voor huiswerk gewerkt aan hun eigen stamboom. De resultaten zijn geweldig en ze zijn er trots op!
Opschoondag 2022 Na de opening door de wethouder is onder andere groep 5 de wijk ingegaan.
Ze hebben Rucphen weer schoon gemaakt.
Veel blikjes, plastic, sigarettenpeuken en snoeppapiertjes, 
maar de meest bijzondere vondst was toch wel de schedel van een muis!
Op de boerderij!
Afgelopen vrijdag heeft groep 6 een bezoek gebracht aan de boerderij. In het kader van aardrijkskunde hebben we gekeken hoe het leven op de boerderij is en welke handigheidjes een boer gebruikt om het werk een stuk gemakkelijker te maken. We hebben er enorm veel van geleerd en nu gaat de toets ons zeker lukken!

Met dank aan familie van Beek!
Project groep 4
Groep 4 is de afgelopen weken bezig geweest met het maken van een plattegrond van een dierentuin. Dit project is voortgekomen uit de methode De zaken. Hierbij zijn twee verschillende thema's gecombineerd: beestenboel en waar woon jij? De kinderen hebben nagedacht over de indeling van hun dierentuin, ingang en uitgang, eetgelegenheden, parkeerplaatsen, voertijden en er is een looproute gerealiseerd. Daarnaast hebben ze een legenda bij de plattegrond gemaakt. Een geslaagd project met als afsluiting een presentatie aan de rest van de klas! Applaus voor alle groepjes! 
Sint Martinusschool op Instagram
Volg ons nu ook op Instagram!

 

🟢🟡🟠Fluorfeest in de kleutergroepen 🟢🟡🟠
Een dag die in het teken stond van opvallen! Opvallen in het verkeer is, zeker in de donkere maanden erg belangrijk. Alle kinderen kwamen opvallend naar school.  We hebben besproken waarom zichtbaarheid in het verkeer zo belangrijk is. Ook hebben we naar “Seef valt op” gekeken. Verder hebben we ook prachtige knutselwerkjes gemaakt. Het was een geslaagde dag.

Fijne dagen toegewenst! 
Afscheid juf Anneke, juf Hanneke en juf Michelle in december 2021
Op de dag van de kerstviering hebben de kinderen afscheid genomen van drie bijzondere collega’s welke na een lange tijd op onze school gaan stoppen. Juf Anneke is met pensioen,
juf Hanneke met pré pensioen en juf Michelle helaas vanwege haar gezondheid.

Samen maar liefst 125 jaar onderwijservaring!

Een woord van de juffen:

Beste Ouders en Verzorgers, na zoveel jaar werkzaam geweest te zijn op de Sint Martinusschool is het nu tijd om afscheid te nemen van het onderwijs. We geven ons stokje door aan onze collega's. Wij willen jullie bedanken voor het vertrouwen wat jullie ons gegeven hebben in het begeleiden van jullie kinderen. We kijken met een goed gevoel terug op heel veel jaren Sint Martinusschool. We hopen dat het jullie allemaal goed mag gaan.

Anneke, Michelle en Hanneke


 
Sinterklaas op school
Wat een leuk Sinterklaasfeest hebben we gehad op school!! Sinterklaas kwam aan met de ambulance en de pieten lieten alle cadeautjes vallen van het dak. De kinderen hebben gedanst, gezongen en genoten van de pieten, Sinterklaas en mooie surprises. Zelfs online werd er meegedaan door de kinderen die helaas thuis moesten blijven. Uiteindelijk is iedereen verwend met een cadeautje van de Sint of een van de hulppieten die een mooie surprise had gemaakt. De OV is de cadeautjes ook nog gaan rondbrengen bij de kinderen die thuis waren.
Surprise groep 6
Vol verwachting kwamen wij op 3 december naar school toe met in onze hand een zelfgemaakte surprise. We vonden dit extra spannend omdat het de eerste keer was dat we een surprise moesten maken. Na het trekken van een lootje werden thuis alle knutselspullen uit de kast getrokken en gingen we ijverig aan de slag. Daarnaast gingen we naar de winkel om een passend cadeautje te kopen en tot slot maakten we nog een rijm. In de klas werden de surprises in de kring gezet en was het een verassing voor wie welke surprise zou zijn. De spanning liep op, maar het wachten werd beloond. Iedereen is met een mooie surprise en prachtige rijm weer naar huis gegaan waar en nog kon worden nagenoten van de leuke dag!
 
Nieuwe digiborden
Wauw, nieuwe digiborden in groep 4 t/m 8! De leerlingen en de leerkrachten zijn er ontzettend blij mee! 
Bloomplantdag
Op woensdag 10 november hebben we met de hele klas bomen geplant in het parkje tegenover de school. De burgemeester en wethouder waren er ook, net als de kinderen uit groep 6-7-8 van het Palet. Eerst hebben we samen met de burgemeester en wethouder een grote boom geplant. Daarna mochten wij zelf ook nog bomen planten. Dit deden we in verschillende kleine groepjes, zo kan iedereen helpen.
We hebben de bomen zelf verschillende namen gegeven. Hierdoor hebben we er altijd een herinnering aan. Het was leuk om dit eens met de klas te doen.
Groetjes Lotte, Tess, Noor en Jade.
Groep 7  
Martinusdag
11-11, de dag dat wij onze naamdag vieren. SAMEN hebben we stilgestaan bij het verhaal van Sint Martinus en we hebben er een fijne dag van gemaakt met elkaar. De lagere groepen hebben samengewerkt met hogere groepen, wat was het prachtig om dit te zien. Het was een TOPdag!
Open ochtend
Het was een super leuke en druk bezochte open ochtend! Fijn dat we weer even alle ouders en kinderen in onze school mochten verwelkomen!